Makedonci predstavili pojačanje iz tuzlanske Slobode, dali mu nadimak "bosanski Krištopans"

Struga dovela Dinu Mehića

Makedonci predstavili pojačanje iz tuzlanske Slobode, dali mu nadimak "bosanski Krištopans"

E. Škorić

Bh. rukometaš Dino Mehić pojačao je redove makedonskog prvoligaša Struge.

Riječ je o 21-godišnjem rukometašu, koji igra kao desni bek i koji, prema pisanju makedonskog portala Sport1.mk, može slobodno nositi epitet "bosanski Krištopans", s obzirom na to da igraju na istoj poziciji i da obojica više podsjećaju na košarkaše nego rukometaše.

Dainis Krištopans je Latvijac visok 214 cm, a trenutno igra u PSG-u, dok su mu se Makedonci ranijih godina divili zbog visine igrajući u dresu skopskog Vardara.

Mehić je visok 204 cm i do sada je bio član Slobode, ali dobio je priliku da igra u makedonskoj ligi. Njegov novi klub će od 12. do 16. avgusta biti domaćin jakog turnira na kojem nastupaju i Vardar, Metalurg...

Top Komentari

Penderinos
Magnus Rod, Adrian Dipanda, Luka Stepancic ili Luka Karabatic samo su neki od rukometaša sa 203 cm ili više, tako da se i ne može nazvati divom ovog sporta
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi