Makedonci nakon historijske pobjede nad Dancima dobili premije kakve se rijetko dobiju za jedan meč
Lazarov radi sjajan posao kao trener

Nagrada za dobru partiju

Makedonci nakon historijske pobjede nad Dancima dobili premije kakve se rijetko dobiju za jedan meč

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija Danske sinoć je pobijedila aktuelne svjetske prvake Dance sa 33:29.

Pod vodstvom legendarnog Kirila Lazarova, Makedonci su upisali prvu pobjedu nad moćnom Danskom, a nakon utakmice im je prvi čovjek Rukometnog saveza Makedonije Živko Mukaetov saopštio da će biti nagrađeni sa 20.000 eura.

"Ovo je definitivno najveća nagrada za samo jedan meč, koji će zasluženo završiti žuto-crvenim herojima, koji su ostavili srce na terenu u srazu s rivalom koji je bio najbolji na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Trijumf je svojevrsna potvrda plasmana na Evuropsko prvenstvo 2022. godine, što znači da će odabrani igrači trenera Kirila Lazarova uskoro dobiti dodatnu novčanu nagradu, kao motiv za još bolje igre i povratak makedonskog rukometa u evropski i svjetski vrh", objavio je Sport1.mk.

Nakon tri odigrana kola Sjeverna Makedonija je maksimalna sa šest bodova, a Danska ima dva boda manje. Isti timovi će igrati za četiri dana u Alborgu.

Top Komentari

Zgembic
“ reprezentacija Danske sinoć je pobijedila aktuelne svjetske prvake Dance “
9 0
Barca.forever
Škoriću dobro si se ti s****.....Jesu ti samo Danci u glavi pa da moraju sami sebe pobjediti D:
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi