Malinović: Ne znam šta bih rekao...

Rukometaši razočarani i u šoku

Malinović: Ne znam šta bih rekao...

Edmir Škorić

Odluka EHF-a šokirala je bh. javnost, budući da je uskraćena mogućnost našim rukometašima da se bore za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Podsjetimo da je rukovodstvo Evropske rukometne asocijacije (EHF) izglasalo na današnjem videosastanku da se otkažu mečevi predbaraža i baraža, što je automatski značilo da Zmajevi ne mogu u Egipat.

Odluka EHF-a je očigledno konačna, uostalom i kontroverzna, budući da će mnoge selekcije ostati uskraćene i za samu borbu za Svjetsko prvenstvo, a pritužbi će biti i od strane mnogih klubova jer je donesena odluka da se odmah igra Final Four, bez da se igraju mečevi nokaut faze.

Dejan Malinović, dugogodišnji rukometni reprezentativac BiH, teško je prihvatio današnju vijest.

"Nemam nikakav komentar na ovu odluku. Stvarno ne znam šta bih rekao. Žao mi je što nećemo imati šansu, ali to je tako i mi tu sada ništa ne možemo. Nemoćni smo", kazao nam je Malinović.

To nam je, uostalom, rekao i selektor Bilal Šuman.

"Ne vjerujem da se tu može nešto promijeniti jer je odluku donio sami vrh evropskog rukometa - EHF. Strašno mi je žao i krivo što nećemo dobiti šansu da se borimo za Svjetsko prvenstvo. Neću reći šansu za plasman jer smo bili daleko od toga, ali svakako smo imali pravo da se nadamo", kazao je Šuman za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi