Malinović: Nikome na EP neće biti lako sa nama

Naš sjajni rukometaš zbog povrede nije mogao biti uz ekipu

Malinović: Nikome na EP neće biti lako sa nama

Rukometaši BiH su ostvarili veliki uspjeh - izborili su plasman na Evropsko prvenstvo.

Sinoć su Šumanovi izabranici u Ostravi savladali Češku i tako potvrdili odlazak na EP, a danas su se vratili u našu zemlju.

Rukometni Zmajevi su dočekani na aerodromu u Sarajevu, a tamo je bio i Dejan Malinović, jedan od reprezentativaca koji zbog povrede nije mogao biti sa ekipom u Češkoj.

"Svaka čast momcima, ja im skidam kapu. Bez nas pet-šest povrijeđenih su iznijeli teret i pokazali da imamo kvalitet, da se možemo suprotstaviti velikim zemljama na EP", izjavio je Malinović za SportSport.ba, pa se osvrnuo na činjenicu da nije mogao biti uz ekipu:

"Uvijek je jako teško, ali vjerovao sam u te momke. Da sam mogao i ja bih pomogao na bilo koji način. Međutim, oni su opravdali svoj kvalitet i dokazali još jednom da smo veliki ljudi i da imamo karakter."

Očekivanja od EP?

"Prvo da vidimo koga ćemo izvući u grupi. Realno smo mi tu jedna od slabijih reprezentacija i biće nam jako teško. Ali imamo dovoljno kvaliteta i možemo se suprotsaviti. Neće nikome biti lako sa nama", poručio je Malinović.

Top Komentari

gumenakita
Dejane legendo sad mozete samo bolje
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije