Šuman: Obradovali smo sve ljubitelje sporta, ne bih sada o problemima

Nakon plasmana na EP

Šuman: Obradovali smo sve ljubitelje sporta, ne bih sada o problemima

A. Čaušević

Rukometna reprezentacija BiH se po prvi put u historiji plasirala na Evropsko prvenstvo. 

Najbolji bh. rukometaši su danas doputovali u Sarajevo, a prvi koji se obratio medijima bio je selektor Bilal Šuman.

"Čestitao bih našim momcima na svemu urađenom, na funkciji sam od 2016. imali smo do sada poraze koji su nas koštali EP i SP, treći pokušaj su bile ove kvalifikacije za Evropsko prvensvo, pobijedlili smo dva puta vani, imamo potencijala, selekcija može, pravimo našu bazu u odbranu, možemo da trčimo i dajemo lagane golove, još uvijek šepamo u pozicionom napadu, ispunili smo cilj, idemo na Evropsko prvenstvo..."

Šuman nije želio govoriti o problemima.

"Ove kvalifikacije smo odigrali bez šest standarnih reprezentativaca, pojavljuju se neki novi momci, pokazali su da mogu iznijeti sav taj teret, u ovom periodu smo imali promjene i u stručnom štabu, hvala danskom Bosancu Boesenu, hvala Mariju Blaževiću, napravi smo jedan veliki iskorak što će biti važno u onom što nas očekuje..."

"Obradovali smo sve ljubitelje sporta, stvarno želimo da budemo pravi, pokušavam na sve načine, ne bih o problemima da pričam, vrijeme je da na neki način ovaj dan proslavimo zajedno sa prijateljima koji su nam pomagali zadnje tri godine, mislim da će se to desiti večeras..."

Kazao je da će cilj na Evropskom prvenstvu napraviti iskorak i proći prvi krug takmičenja.

"Sada su prioriteti drugačiji, ciljevi će da budu veći, tražit ćemo da uđemo u drugi krug. Probleme u Savezu bih ostavio na stranu, želim da na lijep način budemo zajedno, vidjet ćemo šta će nam vrijeme donijeti..."

Okupljenim novinarima su se obratili i Nikola Prce i Benjamin Burić.

Top Komentari

DamirT
Bravo momci!!! Na EP odigrat bez ikakvog pritiska,i ovo je veliki uspjeh,bez ikakve podrske vlasti otici na EP je veliki rezultat
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi