Mandarić: Bude li odbrana na razini, rezultat neće izostati

Mandarić: Bude li odbrana na razini, rezultat neće izostati

Rukometaši HMRK Zrinjski sutra počinju s misijom obrane naslova u rukometnom Kupu BiH.

Ispred mostarskih rukometaša u četvrtfinalu ne stoji nimalo lak zadatak jer za protivnika imaju ljubuški Izviđač, trenutno drugoplasiranu ekipu Premijer lige BiH. Tim povodom, ovaj istinski hercegovački derbi za SportSport.ba najavio je kapetan Plemića Bernard Mandarić koji se nedavno nakon dužeg izbivanja vratio na parket.

"Sutra igramo tu prvu četvrtfinalnu tekmu u 20h u dvorani na Bijelom Brijegu i fokusirani smo samo na nju. Prije svega bih poželio sretno našim prijateljima iz HKK Zrinjski koji igraju prije nas u 17h i ovom prigodom čestitao na velikoj pobjedi u Laktašima.Sutra nas očekuje jedan pravi hercegovački derbi gdje nam u goste dolazi RK Izviđač CO. Očekujem da uđemo u utakmicu snažno kao što mi znamo, prvenstveno sa jakom i koncentriranom odbranom. Izviđač je kao i mi jedna mlada kvalitetna ekipa i mislim da će sutra o pobjednuku odlučivati sitni detalji. Ako odigramo odbranu na našem nivou i svedemo tehničke greške na optimalan broj, mislim da rezultat neće izostati, a nadam se da ćemo napraviti i neku osjetnu razliku za uzvrat u Ljubuškom. Što se tiče ostatka sezone, nakon poraza od Vogošće idemo dalje, samo jako, osvojiti što veći broj bodova i zadržati se u vrhu tablice", najavio je pouzdani srednji vanjski igrač Plemića za SportSport.ba prvu četvrtfinalnu utakmicu Kupa BiH, koja se sutra igra u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg s početkom u 20h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi