Mandić i Davidović složni: Loše, ali mi smo reprezentacija u nastajanju

Nakon poraza od Crne Gore

Mandić i Davidović složni: Loše, ali mi smo reprezentacija u nastajanju

E. Oštraković

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sa jedanaest razlike u Sarajevu od Crne Gore.

Utakmica se igrala u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a iako su Crnogorci bili favoriti, niko nije očekivao poraz od jedanaest golova razlike.

Nakon utakmice za SportSport.ba govorili su bh. reprezentativci Igor Mandić i Marko Davidović.

"Stvarno mi je žao. Primili smo 21 gol i to je stvarno mnogo. Pokušali smo koliko smo imali snage, dali smo maksimum. Ali, kako je selektor rekao, mi smo reprezentacija u nastajanju", rekao je Davidović.

Vrijedi napomenuti da je Davidović večeras bio najbolji i najefikasniji rukometaš u našem timu, a postigao je deset golova.

Razočaran je nakon utakmice bio i Igor Mandić.

"Jako težak poraz, vjerujte svi smo razočarani. Siguran sam da imamo sve što trebamo da napravimo bolji rezultat. Bili smo spremni, razmišljali, znali šta nas očekuje. Oni su velika ekipa i imaju igrače koji igraju u velikim klubovima. Bili smo spremni da se borimo i da probamo da pobjedimo", rekao je Mandić, te je dodao:

"Mislim da imamo kvalitet, ali detalji odlučuju. Samokritično, nismo dobro igrali u odbrani. Primali smo golove koje nismo trebali da primamo. Deset razlike na poluvremenu je teško stići, napad je u drugom dijelu bio bolji, ali u nekim momentima smo igrali odbranu, a ostalo nismo. Ne smijemo sebi dozvoliti taj luksuz da igramo pet minuta dobro, a pet loše", kaže Mandić.

Svjesni su svi u našoj selekciji da je pred našom reprezentacijom težak period, te ostaje da vidimo šta će se dešavati u narednom periodu.

Naravno sve bi to trebalo dosta bolje izgledati u narednim utakmicama, kada rukometaši provedu više vremena zajedno i kada budu uigraniji nego što je to sada bio slučaj.

Top Komentari

King_Kenny
...reprezentacija u nastajanju,a 5 igraca ima 30 ili vise godina...kako li onda izgleda reprezentacija koja je pred smjenom generacija?...
2 1
DamirT
Ovi 30 godina govore da su u nastajanju. Pa kad mislite nastati??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti