Marić optimista pred duele sa Goraždem i Hercegovinom

Rukometaši Zrinjskoj u dobroj formi

Marić optimista pred duele sa Goraždem i Hercegovinom

M. Maksimović

Utakmice drugog pretkola rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine u obje konkurencije igrat će se danas. U muškoj konkurenciji između ostalih sastaju se Zrinjski i Goražde, a meč se igra večeras od 19:30 sati u dvorani na Bijelom Brijegu.

U drugom pretkolu igrat će se samo jedna utakmica, a rukometaš Zrinjskog Marin Perić uvjeren je u večerašnju pobjedu.

“Objektivno, kvalitet je u ovom susretu debelo na našoj strani, a imamo i prednost domaćeg terena koju smo dosad koristili i protiv mnogo boljih timova od Goražda. Sve osim naše pobjede bilo bi katastrofa”, kaže Marić.

Nakon Goražda slijedi prvenstveni meč protiv Hercegovine u Nevesinju.

“I to je meč u kojemu smo apsolutni favorite. Nedavno smo baš u Kupu igrali s Hercegovinom u Nevesinju i uspjeli je pobijediti bez problema. Tako će biti i za vikednd, iako se ne smijemo opustiti i moramo igrati do kraja maksimalno angažovano”, dodao je Marić.

Trener Medić ni večeras, ni u subotu na raspolaganju neće imati povrijeđene Džebu i Delića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi