Matošević dolazi na prozivku
Matošević bi iskustvom trebao pomoći Grahovcu i Efendiću

RK Bosna se pojačava

Matošević dolazi na prozivku

Nakon što je za trenera Bosne Sunce osiguranja postavljen zlatni hrvatski olimpijac iz Atlante 1996. godine Irfan Smailagić, redove rukometnog prvaka BiH trebao bi pojačati još jedan član te generacije, iskusni i proslavljeni golman Valter Matošević. Tu mogućnost za Dnevni avaz potvrdio je i predsjednik Upravnog odbora Bosne, Nermin Salman.

„Trener Smailagić, koji ima punu slobodu kada je riječ o novim igračima, kontaktirao je sa Matoševićem. On će se, najvjerovatnije, pojaviti na prozivci u ponedjeljak iako još ništa nismo potpisali. Potreban nam je još jedan golman, koji bi, nakon odlaska Šabanovića, uz Grahovca i mladog Efendića, dodatno pojačao konkurenciju i pomogao svojim iskustvom“, kazao je Salman naglasivši da Bosna traga za još nekoliko pojačanja.

Dodao je da je blizu dolaska u Bosnu najbolji igrač hrvatskog Poreča Vedran Banić.

„Poznato je da imamo upražnjeno mjesto na poziciji desnog vanjskog. Smailagić je pratio ovog igrača i sugerirao da ga dovedemo ako budemo u stanju na osnovu svojih finansijskih mogućnosti. Mislim da ćemo uspjeti“, rekao je Salman.

Iskusni pivot Ratko Đurković, kojem je istekao ugovor sa Bosnom, u potrazi je za novim klubom. Mnogi klubovi iz regiona rado bi ga vidjeli u svojim redovima, a u izjavi za jedan medij u Srbiji kazao je da je već kontaktirao sa čelnim ljudima podgoričke Budućnosti, inače prvakom Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije