Medicinar slavio protiv Jedinstvo AtlasRelaxa u Šabcu

Labudice porađene od lidera prvenstva Srbije

Medicinar slavio protiv Jedinstvo AtlasRelaxa u Šabcu

E. Dindić

Izabranice Jasmina Unkića pružile žestok otpor lideru prvenstva Srbije za rukometašice.

Rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa sinoć u Šabcu odigrali su prijateljku utakmicu sa liderom prvenstva Srbije u rukometu ekipom Medicinara. 

U jednoj pravoj prvenstvenoj utakmici na kraju više sreće imale su domaće rukometašice. Do poluvremena vodila se prava borba u odbrani ali neiskorištene prilike Labudice odvode Medicinar na poluvrijeme u prednost od 3 gola razlike.

Nakon 30.minuta na semaforu u Šabcu rezultat je bio 19:16 u korist domaće ekipe.U nastavku i jedna i druga ekipa igrale su čvrste odbrane pa na kraju su domaće rukometašice slavile sa 35:31.

 Najefikasnije u redovima Medicinara bile su Ana Radović 10, Milica Rančić 6 dok su Tamara Glišić i Milica Blanuša dodale po 5 golova.

Za Jedinstvo AtlasRelax Armina Isić postigla je 9 golova, dok je Admira Zvekić dodala 5 a Nermina Kušmić,Dea Vuković i Nejra Midžić postigle po 4 gola.

Labudice u ovom susretu nastupile su bez tri važne igračice Indire Horozović,Slađane Mitrović i Zorice Bošković, ali bez obzira na izostanak važnih igračica pokazale se da mnogo jače ulaze u nastavak prvenstva.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi