Memić odigrao svoj meč sezone u Izraelu: Zadovoljan sam, bili smo blizu iznenađenja
Očekivati je da se Memić u narednom periodu nađe i na spisku selektora naše reprezentacije Bilala Šumana

Sjajna nastup bh. internacionalaca protiv lidera na tabeli

Memić odigrao svoj meč sezone u Izraelu: Zadovoljan sam, bili smo blizu iznenađenja

S. Mlaćo

Uzbudljivo je sinoć na parketima u rukometnom prvenstvu Izraela. U derbiju snage su odmjerili Nes Tziona koja je na svom parketu ugostila prvaka Maccabi Le Zion, a bio je to i duel dvojice bh. internacionalaca Elisa Memića i Ivana Karačića.

Maccabi je na kraju očekivano slavio 30:26, a Memić je za poraženu momčad pružio sjajnu partiju. Ubilježio je devet pogodaka, te zamalo svoj tim odveo do iznenađenja.

Dan nakon utakmice i pored poraza bio je zadovoljan.

"Dobro je bilo. Maccabi je ozbiljna ekipa, opet cilja na titulu i ja sam zadovoljan rezultatom, s obzirom da su ranije svoje rivale dobijali i do deset golova razlike. Mi smo bili blizu da napravimo iznenađenje", priča Memić za SportSport.ba.

Zaradio je pohvale svojih saigrača, trenera te navijača.

"Zaista sam zadovoljan. Ovo je bila moja najbolja utakmica u Izraelu. Pogotovo sam sretan što je to bilo protiv ekipe koja je jako kvalitetna i koja i ove sezone pretenduje na titulu prvaka".

Zadovoljan je kvalitetom lige u Izraelu, te smatra da je napravio pravi potez kada je u ovu zemlju stigao iz visočke Bosne.

"Liga je poprilično jaka. Ima tu ozbiljnih ekipa koje su jako dobro posložene i sigurno da je dolazak u Izrael za mene bio iskorak u karijeri. Zadovoljan sam svojim partijama, iako sam na samom početku bio malo zabrinut kako će sve izgledati. Kako je vrijeme odmicalo bio sam sve bolji i bolji i mogu biti zadovoljan".

Sjajne igre u Izraelu svakako su najbolja preporuka i našem selektoru Bilalu Šumanu koji bi definitivno trebao obratiti pažnju na ovog 25-godišnjaka. Memić vjeruje da bi imao šta pokazati i u reprezentaciji.

"Lijepo je nadati se pozivu. Vidjećemo, nije do mene. Moje je da radim i dajem sve od sebe, ali vjerujem da bi imao šta pokazati, pogotovo što sam u zadnje vrijeme mnogo napredovao", dodao je Memić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije