Memorijal Edhem Sirčo: Izviđač do prvog mjesta sa tri pobjede

Sjajan rukomet u Visokom

Memorijal Edhem Sirčo: Izviđač do prvog mjesta sa tri pobjede

S. Mlaćo
Posljednji takmičarski dan na Memorijalnom rukometnom turniru Edhem Edo Sirčo ponudio je dva susreta nakon kojih je poznat i konačan rasplet.

Izviđač je savladao dobojsku Slogu rezultatom 33:26 i na taj način ovjerio prvo mjesto na turniru sa maksimalne tri pobjede.

U duelu dvije Bosne, sarajevska je slavila ubjedljivu pobjedu nad domaćinom visočkom, rezultatom 35:28 i na taj način osvojila drugo mjesto.

Treće mjesto je zauzela dobojska Sloga, a posljednje četvrto, visočka Bosna sa tri poraza koji su opomena i razlog za brigu pred početak nove premijerligaške sezone.

Nakon turnira uručene su i nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama.

Najbolji golman na turniru je Irhad Alihodžić (Bosna Visoko), najbolji strijelac Muhamed Toromanović (Bosna Sarajevo), a za najboljeg igrača je proglašen Miloš Kos (Izviđač Ljubuški).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić pobjedničkoj ekipi je uručio pehar, a Harun Sirčo, sin rahmetli Edhema Sirče, je uručio veliki prelazni pehar ekipi Izviđača.

"Učesnici nisu krili zadovoljstvo odigranim utakmicama i možemo konstatovati da smo u KSC-u Mladost tokom trodnevnog turnira, kojim je na adekvatan način očuvano sjećanje na istinsku sportsku i ljudsku gromadu Edu Sirču, gledali vrhunski rukomet i sigurni smo da će Memorijal u Edinu čast imati dugotrajnu tradiciju i već naredne godine okupiti još kvalitetnije ekipe, koje će vrlo rado uvijek doći u kraljevski rukometni grad", istakli su iz RK Bosna Visoko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije