Mikić: Neće biti lako protiv Sloge, očekujem 'momačku' utakmicu
Foto: Mondo.ba

Gotove pripreme za RK Borac m:tel

Mikić: Neće biti lako protiv Sloge, očekujem 'momačku' utakmicu

Rukometaši Borca iz Banjaluke okončali su pripreme za nastavak sezone.

Banjalučani prvu utakmicu u proljetnom dijelu sezone igraju u subotu, 2. februara, u okviru četvrtine finala Kupa BiH sa starim rivalom Slogom iz Doboja, a uz to ih očekuju i nastupi u Kupu RS, prvenstvu BiH i Challenge Cupu.

Trener Banjalučana, Mirko Mikić, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da njegovi izabranici sutra neće istrčati na parket Borika u punom sastavu, jer zdravstveni bilten nije najbolji.

"Daničić je prehlađen, ali biće u protokolu. Šešić je imao manji hirurški zahvat kod stomatologa. Rađenović nije trenirao osam dana, dok je i Savić dobio jučer udarac u koljeno i jutros mi je rekao da ima problema dok hoda. Unčanin, koji je stariji igrač, zbog pretreniranosti ima povredu, dok je Ljubišić bio bez treninga nekoliko dana zbog problema sa leđima", raportirao je Mikić i dodao da će većina njih, ipak, sutra biti u protokolu.

Iako je u centru rukometne javnosti Banjaluke naredni meč Challenge Cupa u kojem se Borac m:tel sastaje sa litvanskom Šviesom, šef struke „crveno-plavih“ kaže da se ipak svi prvo moraju posvetiti utakmici sa Slogom.

"Po strani se ostavlja činjenica da sutra imamo veoma važnu utakmicu i Sloga ne zaslužuje takav tretman. Oni su nas u prvom dijelu sezone pobijedili i sutra nas očekuje težak duel. Doveli su četiri nova igrača i već su protiv Lokomotive iz Brčkog slavili sa sedam razlike i pokazali da su bolji nego u prvom dijelu sezone. Čuo sam se sa trenerom Lokomotive koji mi je objasnio kakva su ekipa, s obzirom da nemamo neki video snimak sa te utakmice. Očekujem jednu dobru, 'momačku' utakmicu, kao što je i uvijek kada igraju Sloga i Borac", poručio je Mikić.

Snažni Srđan Savić, koji sutra neće nastupiti zbog povrede, istakao je da će današnji pregled pokazati ozbiljnost povrede, ali da je, kako kaže, pametnije je da se sačuva za narednu subotu i meč u Litvaniji.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Naravno, ne omalovažavam Slogu, ali Evropa je Evropa. Nadam se da nije ništa strašno i da će biti sve u redu kada otok spadne", izjavio je Savić.

Utakmica između Borca m:tel i Sloge na programu je u subotu od 19.30 časova, u dvorani Borik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi