Gol sa druge planete: Projektil iz mjesta najboljeg rukometaša svijeta u posljednoj sekundi

Majstorija Hansena

Gol sa druge planete: Projektil iz mjesta najboljeg rukometaša svijeta u posljednoj sekundi

A. Čaušević

Mikkel Hansen već godinama nosi epitet najboljeg rukometaša svijeta. 

U derbiju prvenstva Francuske sjajan meč odigrali su Montpellier i PSG. U više i nego uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici gosti su slavili rezultatom 33:34.

Junak pobjede bio je Hansen koji je pobjednički gol postigao doslovno u posljednoj sekundi i to na fantastičan način.

Od ranije je poznato da sjajni Danac ima razornu desnu ruku što je demonstrirao i ovaj put.

Praktično iz mjesta je uputio neodbranjivi "projektil" koji je završio u samim rašljama protivničkog gola. Bio je to sigurno jedan od njegovih najboljih, ako ne i najbolji gol karijere.

Nakon pogotka uslijedilo je veliko slavlje gostiju, a domaća publika njih nekoliko hiljada bilo je u nevjerici zbog načina na koji se primio gol.

Inače, Hansen je na kraju postigao pet golova te je uz golmana Vincenta Gerarda (13 odbrana) najzaslužniji zašto PSG ima maksimalan učinak i nakon sedam kola prvenstva Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi