Mira deklasirala Ilidžu, Zrinjski bolji od Goražda

Premijer liga BiH za rukometašice, 21. kolo

Mira deklasirala Ilidžu, Zrinjski bolji od Goražda

E. Škorić

Rukometašice Mire, lidera u prvenstvu Premijer lige BiH za žene, s lakoćom su upisale novu pobjedu i učvrstile se na vrhu.

Prijedorčanke su u svojoj dvorani s visokih 32:16 deklasirale Ilidžu. Koliko su gošće iz Sarajeva bile nemoćne govori i podatak da su u prvih pola sata postigle samo pet golova!? Miri je to bila 19. pobjeda u sezoni.

 

Banjalučanke su u Ljubuškom slavile sa 30:29, dok je Zrinjski u Mostaru savladao Goražde. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 12:10 za domaće, da bi Plemkinje su na kraju slavile sa 28:19, a u zadnjih petnaestak minuta napravile su prednost.

Kod Goražda su najbolje bile Sarajlić sa osam i Dervišević sa šest golova, a kod pobjedničke ekipe Prusina je postigla šest golova, Boras i Vrančić po pet.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

 

Podsjećamo da su u petak odigrana tri susreta. Živinice i Katarina podijelile su bodove (26:26), Knežopoljka je sa 34:31 savladala Lokomotivu, dok je Jedinstvo deklasiralo Hrasnicu na Ilidži. (47:25).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.