Terzić poslije Švedske: Nadam se da su mladi igrači dosta naučili

Održana pressica u Bratislavi

Terzić poslije Švedske: Nadam se da su mladi igrači dosta naučili

Eldar Ganibegović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine Evropsko prvenstvo otvorila je porazom od Švedske 30:18.

Nakon selektora Ivice Obrvana na press konferenciji riječ je dobio i naš dugogodišnji reprezentativac Mirsad Terzić.

"Čestitam Šveđanima, nema se šta puno reći. Čak da mi i nismo imali problema oni bi bili favoriti. Pozitivno je što su mladi igrači imali dobro iskustvo koje može koristiti u budućnosti. Dosta mladih igrača je debitovalo danas", rekao je Terzić.

"S dešnjakom na desnoj strani je teško. Moramo bolje organizovati napad. Umrtvili smo danas igru, Ivan je iz prevelike želje skoro stalno bio u faulu. Ne trebamo igrati atraktivnu i brzu igru, ali to nam se lako obije o glavu. Danas smo došlo na -4, pa otišli na -12", rekao je Terzić i zaključio:

"Nadam se da će ovi mladi igrači naučiti iz ovoga."

Narednu utakmicu naša selekcija igra u subotu protiv Češke, koja je danas s 28:26 poražena od Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi