Toromanović napustio mjesto direktora rukometne reprezentacije BiH

"Nadam se da će se predomisliti, pošten je čovjek"

Toromanović napustio mjesto direktora rukometne reprezentacije BiH

Samir Mlaćo

Muhamed Toromanović nije više direktor rukometne reprezentacije BiH.

Nakon brojnih problema u i oko reprezentacije Toromanovic je digao sidro, a ovaj posao obavljao je 11 mjeseci. Potpredsjednik RS BiH Marinko Umičević kaže da je upoznat sa ostavkom Toromanovića, ali se nada da će on odluku promijeniti.

"Dan prije ostavke sam bio sa njim i nije najavio. Nakon toga je poslao to da daje otkaz. Lično mi je žao, volio bih da se predomisli, ali sigurno ga neću moliti. On je dobar čovjek, fino vaspitan, pošten i što se mene tiče ima punu podršku", kazao je Umičević za SportSport.ba.

"Malo se valjda on naljutio i na Asima Šahmana, člana UO RS BiH, bilo je problema oko organizacije utakmice u Bugojnu. Reprezentacija je morala igrati u Sarajevu, zbog medija i svega, bilo je tu svega", dodaje Umičević.

U ponedjeljak je zakazana nova sjednica UO RS BiH. Da li će se raspravljati o statusu Bilala Šumana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"To je bošnjački problem, ti ljudi nemaju petlje da povuku poteze. Očigledno imaju oraha u džepu. Šuman je u devet utakmica, izgubio osam, odigrao jednu neriješeno. Nije došlo do smjene generacije, napustio ga je i čovjek koji ga je 'pokrivao' Aleksandar Radosavljević. I Lasse Boesen je iskorišten, Šuman mu je upakovao aferu, a mi kada smo predlagali Kasima Kamenicu, Šuman nije htio ni da čuje", dodao je Umičević.

Pokušali smo kontaktirati u više navrata Toromanovića, no njegov mobitel je isključen. Na drugoj strani Bilal Šuman od susreta sa Estonijom u Bugojnu nije se pojavljivao u medijima, a također nije odgovarao na naše pozive.

Top Komentari

zajid08
Ma ko je ovaj hajvan, o kakvim „bosnjackim“ problemima on prica. **** mater izgleda da su dodik i rs poceli opet sa aktivnim razvaljivanjem bh sporta. Prvo Vico pa sad ovaj
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi