Muzurović: Ovo je tehnička greška koja ne eliminiše Nuićevo pravo nastupa
Velika prašina se podigla oko rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon duela protiv Švicarske u Mejdanu

Direktor reprzentacije za SportSport.ba

Muzurović: Ovo je tehnička greška koja ne eliminiše Nuićevo pravo nastupa

S. Mlaćo

Rukometna reprezentacija BiH večeras je savladala Švicarsku 21:15 u meču kvalifikacija za SP, ali sve je palo u drugi plan zbog nastupa Tomislava Nuića koji nije bio u zapisniku. Očekivano, Švicarci su nakon meča uložili žalbu i sada se iščekuje odluka EHF-a o ovom susretu.

Za SportSport.ba viđenje susreta dao je i direktor naše reprezentacije Gordan Muzurović.

"Mi smo prijavili 16 igrača, greskom delegata on je izostavljen. Nuić je dao gol, te su oni shvatili da njega nema. Zadnje informacije su da je napravljena tehnička greška koja ne eliminiše njegovo pravo nastupa, te mi očekujemo da meč bude registrovan postignutim rezultatom", kazao je Muzurović.

Odluka Evropske rukometne federacije treba se očekivati u narednih 24 sata.

Top Komentari

komedija
Svako vam kriv samo vi niste. Nasa posla.
9 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi