Švicarci poručuju: Žalba će se usvojiti, rukometna pravila su povrijeđena

Čekaju se posljednje informacije

Švicarci poručuju: Žalba će se usvojiti, rukometna pravila su povrijeđena · Udarna vijest

Edmir Škorić

Ako je suditi po tvrdnjama službenika Švicarskog rukometnog saveza, Bosna i Hercegovina ostaje bez baraža za Svjetsko prvenstvo.

Švicarska je poražena dvaput od bh. rukometaša, prvo u St. Gallenu, a onda i u Mejdanu, no večerašnji duel u Tuzli nažalost ima i treće poluvrijeme.

Nakon što je u našem timu nastupio (a potom i zabio gol, pa dobio crveni karton) Tomislav Nuić, Švicarci su odmah uložili žalbu, pošto Nuića, nažalost, nije bio u zvaničnom zapisniku.

To bi moglo značiti da utakmica neće biti registrovana rezultatom kojim je večeras završena.

A novinar portala SportSport.ba je u Tuzli iz neslužbenog razgovora sa predstavnicima švicarskog saveza dobio informaciju kako oni smatraju da su pravila rukometna povrijeđena i kako će EHF usvojiti žalbu.

Sastanak traje, čelnici Rukometnog saveza BiH tvrde da je kriv delegat, ali osjetna je nervoza na njihovim licima.

I novinar Sabahudin Topalbećirević, koji je večeras komentarisao meč za Face TV, na svom je Facebooku poručio kako je dobio informaciju da će meč biti registorvan rezultatom 21:15.

Top Komentari

komedija
Jebem vas supci. Jesu nasi pogrijesili ali vi ste uvijek bili gospoda.
2 7
Tarik Ibrisevic
Usvojim vam ga majci!
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi