Poznata imena klubova koja žele u svojim redovima diva iz Konga
FOTO: EPA

Mwumbi će pamtiti početak 2021. godine

Poznata imena klubova koja žele u svojim redovima diva iz Konga

H. Zilić

Gauthier Mvumbi Thiery, reprezentativac DR Kongo bio je hit SP-a u Egiptu koje je održano u januaru.


Sa svojom građom od preko 130 kg, Thiery je izazivao pažnju, ali i zadavao muke protivnicima. Prvenstvo je okončao sa pet pogodaka u prosjeku, a na jednom meču ponio je i epitet za igrača utakmice.

Pomenuti rukometaš hljeb zarađuje u francuskom drugoligašu Dreuxu, a sada će ostvariti i transfer karijere.

Mwumbi se dovodio u vezu sa nekoliko francuskih prvoligaša, a sada su se u utrku uključila i dva španska kluba. Navodno je riječ o Guadalajari i Granollersu.

Jedno je sigurno, Mwumbija očekuje transfer karijere, a početak 2021. godine će dobro pamtiti u svom životu.

Top Komentari

sdsport15
Vi sto tacno znate napisati je koliki je obim oblina raznoraznih starleta, a sporta sto se tice ste ispod svakog nivoa. Hc Dreuxu je gosp novinaru 4 Liga, 4 nivo, uzmi kako hoces. Ako zelis da ti pomognem stojim na raspolaganju. E ovako, idemo redom: Star Lidl Liga, Pro Liga, Nacionalna 1 Liga, Nacionalna 2 Liga,upravo u ovoj zadnjoj nabrojanoj igra div is Konga;-) Sportski pozdrav
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi