Divu iz Konga popularnost će potpuno promijeniti život
Foto - EPA

Thierry Gauthier Mvumbi ima brojne ponude

Divu iz Konga popularnost će potpuno promijeniti život

M. Šljivak

Thierry Gauthier Mvumbi privukao je veliku pažnju na Svjetskom prvenstvu u rukometu koje se održavalo u Egiptu.

Zbog svoje tjelesne strukture i odlične igre postao je zaista prava zvijezda. O njemu se pisalo više nego o bilo kojem drugom rukometašu, a sada će mu ta popularnost vjerovatno promijeniti život.

Za usluge diva iz Konga zainteresovani su brojni klubovi. On je trenutno član francuskog niželigaša Dreuxa, ali to neće još dugo biti jer ima mnogo bolje i unosnije ponude.

"Nikad u životu nisam sanjao da ću igrati na Svjetskom prvenstvu, zato treba dati sve od sebe jer se to može desiti jednom u životu. Morate uživati u tome", rekao je nedavno Thierry.

Najavio je sada kako će uskoro odabrati novi klub. Bit će to neka od ekipa iz mnogo jačih rangova, a pored rukometnih postoje brojne ponude za druge televizijske projekte koji se snimaju.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CKyoHXUAamV/[/instagram]

Ono što je jasno je to da će mu nastup na Svjetskom prvenstvu promijeniti život. Odavno više nije anonimus i sigurno je da će biti dosta ekipa koje su mu spremne ponuditi mnogo bolje uslove od onih koje je imao u niželigašu.

Podsjetimo, Mvumbi visok 195 centimetara i težak je 137 kilograma, pa su i najbolji svjetski rukometaši u borbi sa njim izgledali nemoćno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi