"Nadamo se trijumfu, pozivamo navijače da nas podrže"
Vogošćani će u subotu od 17 sati ugostiti banjalučki Borac.

Održana press konferencija Vogošća PH

"Nadamo se trijumfu, pozivamo navijače da nas podrže"

S. Mlaćo

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills, danas je održao press konferenciju povodom utakmice trećeg kola EHF Challenge Cup-a u kojoj dočekuje ekipu banjalučkog Borca.

Novinarima su se obratili predsjednik UO RK Vogošća PH Fetah Kadrić, kapiten ekipe Alen Geko i golman Damir Efendić.

"Prije svega želim da Vas sve pozdravim i da Vam se zahvalim na prisustvu današnje press konferencije. Kako je i najavljeno povod je međunarodna utakmica trećeg kola EHF Challenge Cup-a. Na samom početku želim da se zahvalim sponzorima i svim prijateljima kluba koji podržavaju RK Vogošću Poljine Hills. Predstojeća utakmica i poznat protivnik što do sada nismo imali ovih godina. Ove godine smo imali sreće, kad kažem sreće mislim na ekipu Borca koja nam je poznata dugih niz godina. Meni je veoma žao što naš trener Daniel Riđić nije bio u mogućnosti biti sa nama, pa ću ja neke stvari umjesto njega reći. Naši igrači su hvala Bogu zdravi i u punom kapacitetu ćemo nastupiti u predstojećoj utakmici. Radi se zaista o dvije veoma kvalitetne ekipe sa podjednakim ambicijama i sastavom. Ove utakmice nisu nimalo jednostavne uzimajući u obzir finansijsko stanje u BH rukometu. Utakmica je pravi finansijski izazov i moram još jednom uputiti zahvalnost našim sponzorima, jer mi sami kao klub ne bi uspjeli ovako nešto organizovati. Još jedan detalj veoma bitan za javnost, od jučer vodimo neke aktivnosti vezane za samo odigravanje kako prvenstvenih tako i Kup utakmica, Upravni odbor našeg Rukometnog saveza nije uopšte vodio računa o rasporedu utakmica i učešće klubova u Evropi. Mi smo jutros na određen način kao klub morali da reagujemo jer je u pitanju da za nepun mjesec dana odigramo 11 utakmica (srijeda, subota) što je puno ne samo za našu ligu već i za mnogo veći rang takmičenja. Na kraju se zahvaljujemo i Ministarstvu sporta Kantona sarajevo. Oni su nas prepoznali i jedan su od faktora da uspijemo i odigramo ovu utakmicu. To je prije svega Ministar Mirvad Kurić koji je prepoznao naš klub i pomogao kako finansijski tako i svojom podrškom koja nam je jako bitna i potrebna. U subotu ekipa Vgošće će dati svoj maksimum u želji za što boljim rezultatom i ispunjenjem svojih ambicija“, rekao je Kadrić.

Golman Vogošće Damir Efendić na samom početku pozdravio je prisutne, te kazao.

"Ispred ekipe mogu reći da prošlu utakmicu u Banja Luci koju smo odigrali nismo se baš proslavili, tako da sad imamo priliku popraviti utisak. Nadamo se da ćemo trijumfovati. Vogošća i Borac zadnjih godina igra utakmice gdje se odlučuju osvajači Kup-a i prvak države. Što se tiče naše ekipe nismo baš dobro otvorili sezonu, dosta je tu novih igrača koji su se uklapali. Napredujemo i lagano se slažu stvari na svoje mjesto. Volio bih da na ovu utakmicu dođe što više publike da nas podrži a mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat i da idemo sa nadom u prolazak dalje u uzvratnoj utakmici“.

Kapiten Vogošće Alen Geko je kazao.

"Dobar dan, i sa moje strane da Vam poželim dobrodošlicu i zahvalim na kontinuiranom praćenju rada Rukometnog kluba Vogošća Poljine Hills. Ono što je jako bitno napomenuti da RK“Vogošća PH“ nastavlja kontinuitet igranja u Evropi, iako mnogo više ulažemo nego što nam se vraća. Mi radimo na promociji BH rukometa i trudimo se da ostanemo na tom nivou. Zahvaljujemo se svim sponzorima koji su to prepoznali. Što se tiče ovog našeg dvomeča, Borac je prije nas igrao kolo u kojem mi nismo učestvovali zbog našeg rejtinga i dugogodišnjeg igranja EHF Challenge Cup-a. Prošli su azerbejdžanski Baku kojeg su rutinski dobili u obje utakmice i sad dolaze nama na megdan. Nekako nas je ždrijeb ove godine pogledao, jer obično uvijek pričamo o protivnicima koje ne poznajemo, ali ovdje to nije slučaj. Mi i Borac kao što je moj saigrač rekao godinama vodimo bitku za prva dva mjesta i odlično se poznajemo. Tačno znamo šta možemo očekivati. Pokazujemo evidentan napredak i dat ćemo svoj maksimum da borbenošću neke stvari koje nam možda u ovom trenutku nedostaju i da u ovom meču izađemo pobjednici. Ukoliko prođemo Borac to će biti historijski uspjeh našeg kluba da igramo osminu finala Challenge Cup-a. Ispred ekipe obećavam maksimalno zalaganje i borbenost a publiku pozivam da bude naš vjetar u leđa i da na kraju slavimo ako Bog da zajedno“.

Prva Utakmica 3. kola EHF Challenge Cup-a je na rasporedu u subotu, 17.11.2018. u dvorani „Amel Bečković“ Vogošća sa početkom u 17,00 sati, dok se uzvratna utakmica igra u Banja Luci 24.11.2018. dvorana Borik u 20,00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi