Lopta brža od pogleda, brzina nerealna: U Njemačkoj viđen nasnažniji udarac lijevom rukom ikad!

Majstorija Franza Sempera

Lopta brža od pogleda, brzina nerealna: U Njemačkoj viđen nasnažniji udarac lijevom rukom ikad!

Admin Čaušević

Rukometno prvenstvo Evrope je iza ugla te nas sigurno u Njemačkoj u periodu od 10. do 28. januara očekuje mnogo uzbuđenja. Upravo iz te zemlje stiže gol koji je obilježio sezonu 2023/24.

Na nedavno odigranom susretu Bundeslige između Leipziga i Gummershabacha viđen je vrlo vjerovatno najsnažniji udarac lijevom rukom ikad viđen u rukometu.

Franz Semper iz Leipziga je bio taj koji je uputio neodbranjivu raketu koju ne bi zaustavio niti jedan golman.

S obzirom na putanju i brzinu udarac sa deset metara kojeg je uputio njemački ljevoruki rukometaš je jednostavno bio neodbranjiv.

Nijemci su otkrili i maksimalnu brzinu šuta koje je uputio Semper. Riječ je o udarcu jačine 138.5 km/h.

Oglasi

Inače, Semper se našao na listi igrača njemačke reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo i selektor Alfred Gislason od njega očekuje velike stvari.

Ovaj 26-godišnjak igra na poziciji desnog beka. Ljetos je prešao u Leipzig nakon što je ranije nastupao za Flensburg.

Do sada ima samo jedan nastup na velikim takmičenjima. U pitanju je Svjetsko prvenstvo 2019. godine koje odražano u Danskoj i Njemačkoj.

Nezvanično najsnažniji udarac ikad u rukometu je zabilježen prije nekoliko godina na utakmici Lige prvaka između Barcelone i Kielcea.

Lasse Andersson je izbacio loptu brzinom od skoro 140 km/h, ali nije postigao gol već je uzdrmao prečku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti