Nantes ubjedljiv protiv Aalborga
FOTO - EPA

Liga prvaka za rukometaše

Nantes ubjedljiv protiv Aalborga

A. Beganović

U okviru 10. kola Lige prvaka rukometaši Nantesa su sa na domaćem terenu nadigrali Aalborg (38:29) te su tako stigli do vrijedna dva boda u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja.

Francuska ekipa je sjajno otvorila meč, povela je 6:1, a stečenu prednost sa početka meča uspjela je održati do poluvremena (18:14).

I u drugom dijelu Nantes je bio bolji, a nekih 15 minuta prije kraja stigao je do prednosti od osam razlike (28:20), pa je pitanje pobjednika u tim momentima bilo i odlučeno.

Valero Rivera i Aymeric Minne sa po sedam pogodaka bili su najučinkovitiji kod Nantesa, dok su Sebastian Barthold sa sedam, te Magnus Jensen sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Aalborga.

Nantes se nalazi na 6. mjestu tabele sa šest osvojenih bodova, dok je Aalborg četvrti sa 10 bodova.

Liga prvaka za rukometaše:
Nantes - Aalborg 38:29 (18:14)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti