Nestvarni Benjamin Čičkušić postigao 20 golova u pobjedi RK Maglaj

Nevjerovatna partija

Nestvarni Benjamin Čičkušić postigao 20 golova u pobjedi RK Maglaj

M. Šljivak

Rukometaši Maglaja pobijedili su u 9. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Iskre iz Bugojna rezultatom 32:27.

Maglaj je zasluženo stigao do pobjede u ovom meču. Na poluvremenu je domaći tim imao četiri gola prednosti (17:13), a u nastavku su uspjeli da uspješno završe posao i upišu novu pobjedu.

Nestvaran meč odigrao je rukometaš domaćeg tima Benjamin Čičkušić. On je postigao čak 20 golova od ukupno 32 svoje ekipe i najzaslužniji je za ovaj trijumf.

Sa druge strane kod Iskre po šest golova su postigli Klis i Zvekić, a pet je zabio Bečejac.

Ekipi Maglaja je ovo treća pobjeda i 10 bod u sezoni, dok je Iskra osvojila bod više nakon devet odigranih utakmica.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

RK Maglaj - RK Iskra 32:27 (17:13)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Maglaj: Dragičević, Mehinagić 3, Hajdić, Bašić 1, Suljaković, Kendić, Memišević 2, Mutapčić 1, Delić, Ridžal 1, Bajraktarević, Omahić 3, Džanbegović, Hasić 1, Čakrama, Čičkušić 20.

Iskra: Agić, Velić 1, Bostan 1, Papaja 2, Šupić, Stojanović 2, Klis 6, Zvekić 6, Tešanović, Smiljanić 1, Bečejac 5, Halilović, Manojlović, Omerović 2, Matošević, Ljubunčić 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi