Nevjerovatni Burić doveo protivnike do ludila, a navijače do euforije!
Naš reprezentativni golman je sredinom drugog poluvremena napravio čak tri uzastopne intervencije, te dobio velike ovacije prepune Flens-Arene

Bh. golman imao čak 16 odbrana

Nevjerovatni Burić doveo protivnike do ludila, a navijače do euforije!

Bh. rukometni golman Benjamin Burić ponovo je pružio fantastičnu partiju za svoj Flensburg, koji je u 13. kolu Bundeslige na svom parketu savladao Rhein-Neckar Loewen rezultatom 27:20.

U velikom trijumfu Flensburga, Burić je sakupio čak 16 odbrana od kojih su neke bile maestralne. Tako je sredinom drugog poluvremena tri puta zaredom zaustavljao pokušaje rukometaša Loewena, nakon čega je dobio velike ovacije prepune Flens-Arene.

Upravo je u drugom poluvremenu i riješeno pitanje pobjednika, pošto je nakon prvih 30 minuta rezultat bio neriješen - 14:14. Flensburg je u nastavku u potpunosti razbio velikog rivala kojem je dozvolio samo šest pogodaka, te upisao siguran trijumf na kraju.

Flensburg su do pobjede vodili Hampus Wanne i Magnus Jondal koji su postigli po šest golova, dok je Jim Gottfridsson dodao četiri. Kod gostiju su najraspoloženiji bili Schmid sa šest i Valur Sigurdsson sa pet golova.

Flensburg je ostao prvi na tabeli sa maksimalnim učinkom 13-0-0 i 26 bodova, dok je Loewen četvrti sa 19 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi