Nexe lagano slavio, slijedi Borac

Protivnik Bosne BH Gas u jeku priprema

Nexe lagano slavio, slijedi Borac

Rukometaši Nexea iz Našica, protivnici Bosne BH Gas u SEHA ligi, odigrali su prvu pripremnu utakmicu.

Bez problema su kao domaćini savladali Spačvu iz Vinkovaca sa 34:25 (16:11), a trener Kasim Kamenica je na spisku imao čak 19 igrača i svi su po malo igrali osim golmana Edija Vešligaja. Najefikasniji u redocima vicešampiona Hrvatske bio je Obad sa 5 golova, dok su BIH reprezentativac Deni Velić, Lelić i Markota postigli po 4, a igrali su između ostalog i Mataija (1), Mrđenović (2), itd.

Sva tri golmana i to Lelić, Pivac i Šunjić su imali po 5 odbrana. Na ovoj utakmici nije igrao povrijeđeni Saša Barišić pa je zato Mario Obad sa pozicije lijevog beka prešao na srednjeg. Nexe će 12. i 13. avgusta u Našicama odigrati dva prijateljska meča sa banjalučkim Borcem koji će takođe učestvovati u SEHA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije