Nikad nismo vidjeli nešto slično: Burićeva odbrana će se prepričavati!

Nestvarna bravura među stativama

Nikad nismo vidjeli nešto slično: Burićeva odbrana će se prepričavati!

Da je Benjamin Burić fenomenalan golman poznato je odavno, ali da je u stanju napraviti ovakvu paradu... Eh, to stvarno nismo viđali do večeras.

U susretu Wetzlara i Berlina, Burić je u 41. minuti vezao dvije odbrane od kojih druga graniči sa nestvarnom.

Prvo se protegao koliko je dug da zaustavi prvi udarac, ali se lopta odbila u ruke rukometaša Fuchsea koji su imali popravni pokušaj. Međutim, ovoga puta je Burić sa zemlje nogom spriječio siguran pogodak za apsolutnu euforiju u dvorani.

Inače, Wetzlar je od Fuchsea izgubio rezultatom 26:31 a Burić je u jednoj od svojih posljednjih utakmica za ovaj klub imao odbranu koja će se prepričavati. Podsjetimo, sljedeće sezone će bh. golman braniti za Flensburg, u kojem se sigurno unaprijed raduju dok gledaju ovaj snimak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi