Najbolji na svijetu ima novi klub: Prelazi u novog rukometnog giganta

Vraća se kući

Najbolji na svijetu ima novi klub: Prelazi u novog rukometnog giganta

E. Škorić

Niklas Landin će u ljeto 2023. godine pojačati danski Aalborg.

Najbolji rukometaš svijeta, golman njemačkog Kiela, dogovorio je s Dancima ugovor do 2027. godine i pridružuje se novoj rukometnoj sili čiji su članovi Mikkel Hansen i Kristian Bjoernsen, između ostalih.

Prošle sedmice EHF je službeno Landinu dodijelio titulu najboljeg igrača na svijetu. Sve nagrade uglavnom su pripale Dancima, pošto je Sandra Toft dobila nagradu za najbolju rukometašicu, a među trenerima slavil isu Nikolaj Jakobsen, selektor Danske, te selektor ženske danske reprezentacije Jesper Jensen.

33-godišnji Landin je osvojio Svjetsko prvenstvo i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama s Danskom, te je bio prvak Njemačke s Kielom.

Odlučio se vratiti u Dansku i potpisati za Aalborg, koji će po svemu sudeći biti njegov posljednji klub u karijeri jer će po isteku ugovora 2027. imati 39 godina.

Aalborg će biti jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka naredne sezone s obzirom na sjajnu ekipu koju je okupio, da ne govorimo o tome da će biti izrazit favorit u domaćem prvenstvu, a vjeruje se da bi sljedeća zvučna pojačanja mogli biti Rasmus Lauge Schmidt i Landinov brat Magnus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi