Niko nema srce kao igrači Vardara: Favorizovani Montpellier im ništa nije mogao
(Foto: EPA)

Liga prvaka, 1. kolo

Niko nema srce kao igrači Vardara: Favorizovani Montpellier im ništa nije mogao

Midhat Šljivak

Rukometaši Vardara savladali su kao gosti aktuelng prvaka Evrope Montpellier 24:27 u susretu 1. kola Lige prvaka.

Iako je francuski velikan ušao kao veliki favorit u ovaj meč, makedonski šampion je još jednom pokazao da će i ove sezone biti kandidat za visok plasman.

Montpellier je bolje ušao u meč. Imali su vodstvo u početnim minutama, ali Vardar serijom od 0:3 preuzima vodstvo (4:6).

Do kraja prvog poluvremena igralo se gol za gol. Vardar je za nijansu bio volji i na odmor je otišao sa golom prednosti, 11:12.

Odličnim otvaranjem drugog poluvremena Vardar odlazi na plus tri (11:14), ali Montpellier se naravno nije predavao i u 44. minuti preko Faustina pogađaju za vodstvo nakon dugo vremena (19:18).

Međutim, do kraja meča skopski tim igra fantastično. Ponovo su okrenuli rezultat u svoju korist i ovog puta je nisu ispustili, te su već u prvom kolu napravili iznenađenje.

Vuko Borozan je sa osam golova predvodio goste, Ivan Čupić je dodao šest, a Staš Skube pet golova. Kod Montpelliera Vid Kavtičnik je postigao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi