Milosavljev sačuvao pobjedu Vardaru kod Tatran Prešova

SEHA liga

Milosavljev sačuvao pobjedu Vardaru kod Tatran Prešova

M. Šljivak

Rukometaši Vardara pobijedli su kao gosti Tatran Prešov rezultatom 26:27 u 3. kolu SEHA lige.

Igrači Tatrana bolje su ušli u meč. U početnoj fazi meča imali su konstantno vodstvo, a u 14. minuti golom Vučka odlaze na plus tri, 8:5.

Međutim, nakon vodstva od 10:7 domaći rukometaši potpuno staju. Vardar se probudio, isoristio je svaku grešku i serijom od 0:6 do kraja prvog poluvremena prelaze u vodstvo (10:13).

Početne minute drugo poluvremena potpuno pripadaju Vardaru. Imao je skopski tim u nekoliko navrata pet golova prednosti, ali predaje igrača Tatrana nije bilo.

Sa dva vezana gola Čipa u 57. minuti dolaze do 25:25 i meč je u samom finišu bio potpuno otvoren.

Borozan zatim pogađa za novu prednost Vardara (25:26), ali Urban sa sedam metara donosi izjednačenje na ulasku u zadnju minutu, 26:26.

Zatim je Borozan promašio šut, ali lopta se odbila u ruke igrača makedonskog prvaka. Skube je uspio da pogodi i da donese svom timu prednost od 26:27, a posljednji napad je ostao igračima Tatrana.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Nisu uspjeli zabiti. Milosavljev je skinuo zicer Urbanu i meč je završen pobjedom Vardara uz 14 odbrana golmana skopskog tima.

Vuko Borozan je sa šest golova bio najefikasniji kod Vardara, a Igor Karačić je dodao pet golova. Lukas Urban je kod domaćeg tima postigao devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi