Tužan kraj za najboljeg svih vremena: Otišao je kod doktora, a rezultati pregleda sve šokirali

Sezona mu je završena, ali vjerovatno i karijera

Tužan kraj za najboljeg svih vremena: Otišao je kod doktora, a rezultati pregleda sve šokirali

E. Čaušević

Nikola Karabatić bez dileme je jedan od najboljih rukometaša svih vremena i u karijeri je osvojio skoro sve što je mogao, te će sigurno zlatnim slovima ostati upisao u historiju tog sporta. Karabatić je i dalje aktivan i igra za PSG, ali iz Pariza su jučer stigle dosta zabrinjavajuće vijesti oko njegovog zdravstvenog stanja.

Karabatić već 20 godina igra na najvećem nivou i uspio je u svijetu rukometa ostvariti sve ono što je moguće. Iako ima već 38 godina još uvijek ne razmišlja o završetku karijere, ali čini se da je kraj bliže nego što je mislio.

Iz PSG-a su objavili da će iskusni rukometaš sigurno van terena biti tri mjeseca, ali da se u klubu nadaju da će biti spreman za Final Four koji se igra na kraju sezone u Kolnu.

Karabatić je igrao i na Svjetskom prvenstvu prošlog mjeseca gdje je s Francuskom osvojio srebro, ali nije imao mnogo vremena jer se već priključio Parižanima za nastavak sezone.

Međutim, na jednom popriličnom redovnom i bezazlenom pregledu otkriven je veliki problem koji Karabatić ima što je i glavni razlog zbog kojeg ga neko vrijeme nećemo gledati na rukomentnom terenu.

Francuski mediji objavili su da su rezultati pregleda bili šokantni za sve jer se ispostavilo da Karabatić ima problema s venama.

Oglasi

Karabatiću je dijagnosticiran flebitis, odnosno upala površinskih vena na nogama i potrebno je strogo mirovanje. Ovakve povrede u sportu skoro da se ne viđaju zbog čega klubovi za njih nemaju posebne tretmane i moraju ih liječiti po propisu.

Zbog toga je odlučeno da će Karabatić biti van terena sve dok se u potpunosti ne opravi. Mora da slijedi terapiju u potpunosti i taj tretman nije moguć ukoliko se neko bavi kontaktnim sportom, a pogotovo igra na najvećem nivou kao Nikola.

Pojedini francuski mediji su čak objavili da postoji mogućnost da se Karabatić više i ne vrati na teren jer ponekad ni ovi tretmani ne pomognu. S obzirom da ima već 38 godina ukoliko terapija ne bude uspješna čak postiji mogućnost da iskusni rukometaš ode u penziju.

U Parizu se nadaju da će Karabatić biti spreman za završnicu Lige prvaka koja se igra u junu, ali su poručili da neće ništa požurivati jer žele prvo vidjeti kako će on reagovati na ovaj tretman.

Karabatić se već neko vrijeme žalio na bolove u nogama, ali niko nije očekivao da će problem biti toliko neobičan i ozbiljan. Činjenica da u sportu na tu povredu nemaju adekvatno rješenje dovoljno pokazuje da se takva povreda skoro nikad ne pojavljuje kod sportista.

Top Komentari

Adrian
Ivano Balić igro tenis.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi