Karabatić predvodi Francuze u pohodu na titulu prvaka svijeta, ali tu nije kraj za njega

Svi su mislili da mu je ovo zadnje veliko takmičenje

Karabatić predvodi Francuze u pohodu na titulu prvaka svijeta, ali tu nije kraj za njega

E. Oštraković

Jedan od najboljih rukometaša u historiji rukometa, Nikola Karabitić, predvodit će Francusku na Svjetskom prvenstvu koje se igra u januaru.

Iako se očekivalo da će mu to biti posljednje veliko takmičenje, od toga neće biti ništa jer Karabatić želi da igra i na Olimpijskim igrama 2024. godine koje će biti održane u Parizu.

On je nagovijestio da bi mogao produžiti ugovor sa PSG-om na još godinu dana, a sve kako bi održao formu upravo za Olimpijske igre.

"Rekao sam klubu da želim da produžim ugovor godinu dana do juna 2024. godine", jasan je bio Nikola Karabatić.

U dresu Francuske Karabatić nastupa još od 2002. godine, te je do sada upisao 335 nastupa i postigao čak 1255 golova.

Naravno osvojio je sve što se moglo osvojiti. Tri puta Olipmijsko zlato, četiri puta Svjetsko prvenstvo, te tri puta Evropsko prvenstvo.

Tu Karabatić ne želi da stane, te ove godine želi da ponovo postane prvak Svijeta, a karijeru želi da završi sa peharom sa Olimpijskih igara.

"Trudim se da izbjegnem previše sanjanja i da se koncentršiem na ono što se dešava. Imao sam iskustvo povrede, kao i odgođenih Olimpijskih igara. Shvatio sam da se osjećam dobro i da sam u dobroj formi, te želim da nastavim dalje"; završio je Karabatić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

On je u PSG došao 2015. godine, a prije toga igrao je za Montpellier, THW Kiel, Pays d'Aix i Barcelonu.

Ostaje da vidimo da li će Karabatić uspjeti sa Francuskom ove godine ponovo postati prvak svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi