Nisu se proslavili: Barcelona koristila Google translate za predstavljanje Luke Cindrića

Hrvatski rukometaš potpisao za katalonski klub

Nisu se proslavili: Barcelona koristila Google translate za predstavljanje Luke Cindrića

E. Čaušević

Prvak Španije ekipa Barcelone potvrdila je danas da je hrvatski rukometaš Luka Cindrić novi igrač ovog kluba.

Cindrić je odlično igrao u dresu Vardara s kojim je prije dvije godine postao prvak Evrope, a onda je odlučio da potpiše za Kielce. No, nakon samo sezone u ovom klubu stigla je ponuda Barce koju nije mogao odbiti.

Barcelona nije htjela da otkrije visinu obeštećenja, ali hrvatski mediji vjeruju da je Cindrić postao njihov najskuplji rukometaš ikad. Također, katalonski klub se potrudio da ga predstavi na hrvatskom jeziku, ali nisu se proslavili.

Uz fotografiju Cindrića napisali su "dobrodošli" umjesto "dobrodošao" zbog čega su si odmah shvatili da su koristili Google translate koji im nije tu riječ preveo baš kako treba.

View this post on Instagram

Proud to be part of this amazing team😊🙏 Looking forward for this new journey to begin💪🤾‍♂️🔥 @fcbhandbol

A post shared by Luka Cindric (@luka_cindric25) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi