Uoči utakmice Njemačka - BiH dešavala se prava drama
FOTO: DHB.de

Mnogi su bili kao na iglama

Uoči utakmice Njemačka - BiH dešavala se prava drama

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostavila srce na terenu, ali po ko zna koji put sreća nije bila na strani bh. rukometaša. 

Izabranici Bilala Šumana su u Njemačku doputovali poprilično desektovani bez nekolicine ključnih igrača, a EHF je odbio zahtjev RS BiH za odgodu utakmice.

Uoči same utakmice u Dusseldorf je vladala prava drama jer je odigravanje samog meča bilo pod znakom pitanja. Zeleno svjetlo je stiglo tek dva sata pred start utakmice.

Naime, igrači i osoblje obje reprezentacije su testirani na koronavirus, a tek oko 14 sati su stigli rezultati prema kojim su svi bili negativni pa je meč mogao biti odigran.

Na kraju su Zmajevi stisnuli zube. Odigrali su prkosno i ponosno, vodili su većim tokom meča, ali je stigla povrda Ivana Karačića što je bio nenadoknadiv hendikep.

Utakmica je završena rezultatom 24:21 za Nijemce, a izabranici Bilala Šumana naredni ispit imaju u nedjelju kada će dočekati Austriju.

Top Komentari

sport1
Pa A. Causevicu citaj tekst svog prezimenjaka E. Causevica pa mozda ubodes i rezultat. Pusti se drama i testova. Pogledaj rezultat utakmice prije nego pises o njoj... Sportski pozdrav
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi