Norveška u drugom poluvremenu slomila otpor Srbije
Foto: EPA

Novi poraz komšija i kraj sna o polufinalu

Norveška u drugom poluvremenu slomila otpor Srbije

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Norveške savladala je Srbiju rezultatom 32:27 u susretu 1. kola druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Norvežani su do pobjede stigli zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu. Srbija se dobro držala nekih 35 minuta, ali su zatim potpuno pali.

Norveška je prva došla do osjetnije prednosti. Imali su plus tri u 21. minuti (11:14), ali se Srbija nije predavala. Odigrali su izuzetno završnicu prvog poluvremena, golom Milana Jovanovića su u 28. minuti došli i do vodstva od 16:15, ali se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, 17:17.

Međutim, u nastavku je Norveška dominirala. Srpski rukometaši nisu imali rješenja za protivnike, posebno Sagosena i Bjornsena i ubrzo su Norvežani slomili otpor rivala i na kraju su stigli ipak do lagane pobjede.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Sander Sagosen i Kristian Bjornesen su predvodili Norvešku sa po osam golova, dok je su kod Srbije Šešum i Beljanski postigli po pet.

Ovim porazom je Srbije izgubila sve šanse za nastup u polufinalu.

Datum i vrijeme odigravanja 18.1.2018    18:15
Dvorana Arena Zagreb
Gledalaca
Sudije Ricardo Fonseca, Duarte Santos (Portugal)
Isključenja Srbija (8min), Norveška (6min)
Domaćin Gost
27 32
Rezultat na poluvremenu
17 17
Najbolji strijelci
Šešum 5 Sagosen  8
Beljanski 5 Bjornesen 8
Dukić 4 Jondal 4
Nenadić 4 Myhrol 3
Zelenović 3 O'Sullivan 3
Ilić 2 Guillerud 1
Jovanović 2 Reinkind 1
Trener
J. Cvetković C. Berge

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi