Šveđani nadigrali Hrvatsku i počastili Srbiju prolazom

Evropsko prvenstvo

Šveđani nadigrali Hrvatsku i počastili Srbiju prolazom

E. Škorić

Nakon što je Srbija danas slavila protiv Islanda sa 29:26, iščekivala je duel Hrvatske i Švedske, te se u Splitu nadala prvom porazu Kauboja.

Želje javnosti u Srbiji su ostvarene, Švedska je dobila Hrvatsku sa 35:31, nanijela joj prvi poraz, a ujedno je i pogurala Srbiju dalje.

Iako je po prikazanom Hrvatska ušla kao favorit, Šveđani kao jedna od najtrofejnijih rukometnih nacija na svijetu ipak su pokazali da imaju kvalitet za više.

Ispočetka se igralo gol za gol, da bi Švedska u 9. minuti prva došla do plus 2 (6:4), a onda i do plus tri, pa plus četiri... Bilo je u jednom trenutku i šest golova prednosti za goste, a na poluvremenu su vodili 17:12.

Mini serijom 2:0 Švedska otvara drugo poluvrijeme i u potpunosti kontroliše situaciju u ovom meču, došla je potom i do devet golova prednosti i Hrvatska više nije smogla snage, a nije imala ni vremena da se vrati.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Simon Jeppson i Jesper Nielsen dali su pet, Albin Lagergren šest golova kod Švedske, u redovima Hrvatske Ivan Čupić je zabio sedam, a Marko Kopljar pet golova.

Hrvatska i Švedska su na kraju osvojile po četiri boda u grupi A, Srbija dva, koliko i posljednjeplasirani Island, koji je otpao i prvi je završio nastup na ovom prvenstvu.

Datum i vrijeme odigravanja 16.01.2018. 20:30
Dvorana Spaladium Arena, Split
Gledalaca
Sudije
Isključenja
Domaćin Gost
31 35
Rezultat na poluvremenu
12 17
Score box
Ivan Čupić 7 Albin Lagergren 6
Marko Kopljar 5 Simon Jeppson 5
Zlatko Horvat 4 Jesper Nielsen 5
Igor Karačić 4 Jim Gottfridsson 4
Stipe Mandalinić 4 Niclas Ekberg 4
Luka Stepančić  2 Jerry Tollbring 3
Luka Cindrić 2
Trener

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi