Nove pobjede rukometaša Čelika i Goražda

Slavili i Zrinjski, te Čapljina

Nove pobjede rukometaša Čelika i Goražda

Adnan Beganović

Večeras su odigrane četiri utakmice 8. kola Premijer lige za rukometašice, a u derbiju kola Goražde je pred svoji navijačima savladalo Konjuh (25:18).

Nakon poraza u Sarajevu od Bosne rukometaši Goražda su se vratili pobjedničkim navikama. Večeras su na svom terenu savladali Konjuh, a do pobjede su Goraždane vodili Dedović sa 6, te Bukva, Lučić i Fidahić sa po 4 gola. Kod Konjuha najefikasniji su bili Rahimić sa 9, te Smajić sa 4 gola.

Rukometaši Zrinjskog u Mostaru su bili bolji od Kaknja (31:24). Plemići su od prve do posljednje minute bili u prednosti, pa su na kraju i zasluženo slavili. Mandarić, Zadro i Džeba sa po 6 golova bili su najefikasniji kod Zrinjskog, dok su Karahasanović sa 8, te Duraković sa 5 golova bili najefikasniji kod Kaknja.

Čapljina je na domaćem terenu bila bolja od Leotara (28:21), dok je jedinu gostujuću pobjedu večeras upisao Čelik, koji je u Prijedoru savladao istoimenu domaću ekipu (33:25).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.