Novi preokret u bh. rukometu: Krivaja pravdu spremna tražiti i na sudu?

Šta će na kraju biti?

Novi preokret u bh. rukometu: Krivaja pravdu spremna tražiti i na sudu?

E. Oštraković

Nakon što je prekinuto takmičenje u Fedralnim ligama, prvacima su proglašene ekipe Krivaje i Bosne.

Obje ekipe su tada od Federalnog saveza dobile potvrdu da će naredne sezone nastupiti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Ipak, kako tvrde iz Krivaje, došlo je do izmjene u Završnom biltenu, te sada više nisu sigurni da li će naredne sezone nastupiti u Premijer ligi BiH.

Ono što je sigurno jeste to da su se javno oglasili, te da će istrajati i svoju pravdu i zaštitu interesa tražiti potražiti u drugim relevantnim državnim organima.

Saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Dana 02.05. od komesara Prve lige Federacije BiH smo dobili završni bilten i kao takvog ga objavili u javnost. Međutim određenim ljudima koji sebi uzimaju zapravo da kao i svake godine prekrajaju propozicije i rade šta žele je očigledno zasmetalo da ove godine u završnom Biltenu piše: "Na osnovu gore prikazane tabele - ljestvice prvo mjesto i prelazak u Premijer ligu osvojila je ekipa ...." Tako da smo jučer 04.05. ponovo dobili izmijenjeni Završni Bilten u kojem je ta rečenica izbačena. Sve to vam dostavljamo u prilogu kao i naše opširnije saopštenje. Sve ovo smo poslali i na adresu Rukometnog saveza BiH od kojeg tražimo da konačno zaustavi pritiske i mahinacije ljudi, koji su i prošlih godina proširivali ligu, otkazivali odigravanje utakmica baraža za ulazak u Premijer ligu itd... Stvari koje se dešavaju u bosanskohercegovačkom rukometu više nisu smiješne one su žalosne, jer pojedinci radi svojih ličnih interesa su spremni na sve, što pokazuje i primjer dvije objave završnih Biltena. Ovim putem poručujemo svim poštenim rukometnim radnicima koji znaju radi koga se sve ove stvari dešavaju u bosanskohercegovačkom rukometu da će RK Krivaja od sada pravdu i zaštitu naših interesa potražiti u drugim relevantnim državnim organima. Neka vam je na čast", stoji u saopštenju.

[facebook][/facebook]

Top Komentari

Gari Garinča
Redovni sudovi nisu nadlezni da odlucuju u ovakvim stvarima. Onaj ko vam je to rekao da moze je pravni analfabeta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti