Oprostio se legendarni Arpad Šterbik

U 40. godini

Oprostio se legendarni Arpad Šterbik

Admin Čaušević

Legendarni Arpad Šterbik koji je 2005. godine izabran za najboljeg rukometaša svijeta završio je karijeru u 40. godini. 

Šterbik koji je tokom karijere branio za Jugoslaviju odnosno Srbiju i Crnu Goru te Španiju je odlučio da kaže zbogom nakon vise od 20 godina provedenih na golu.

"Odluku sam donio prije pandemije. Koronavirus je samo ubrzao stvari", kazao je Šterbik za zvaničnu stranicu EHF-a te dodao: "Žena mi je nedavno rekla da mogu još igrati, ali ja sam odlučio da je vrijeme da se prekine".

Šterbik je u četiri navrata osvojio rukometnu Ligu prvaka, posebno se izdvaja ona s Vardarom iz 2017. godine. Karijeru je završio kao golman Veszprema, još je branio za Ciduad Real i Barcelonu, a sve je počelo u Jugoviću.

U reprezentativnoj karijeri sa Španijom je osvojio Evropsko i Svjetsko prvenstvo, dok je sa Srbijom i Crnom Gorom na svjetskim prvenstvima 1999. i 2001. godine bio treći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi