Šterbik okončao karijeru zbog koronavirusa

Donio konačnu odluku

Šterbik okončao karijeru zbog koronavirusa

Edmir Škorić

Jedan od najboljih rukometnih golmana svih vremena Arpad Sterbik povukao se iz rukometa.

Šterbik koji je rođen u Srbiji od 2018. godine nosi dres Veszprema, a tekuća sezona u mađarskom prvenstvu za njega će biti i posljednja u karijeri, budući da je najavio povlačenje.

Odlučio se i definitivno na to zbog pandemije koronavirusa.

"Ova odluka je veoma teška za mene. Iskreno, bilo mi je teško da se opet aktiviram i branim poslije duge pause. Čini mi se da je duel sa Tatabanjom posljednji koji sam odigrao u karijeri. Žao mi je što neću biti u prilici da odigram još jedan Final Four Lige prvaka. Želio sam da pojurim još jednu titulu evropskog prvaka", rekao je Šterbik.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Profesionalnu karijeru Šterbik je počeo u Srbiji igrajući za Jugović, a prije nego što je došao u Vesprem, još se okušao u Vardaru, Barceloni, Atletico Madridu i Ciudad Realu.

U bogatoj riznici trofeja izdvajaju se četiri osvojena u Ligi šampiona, a ima također i brojna odličja sa reprezentacijom, kako jugoslovenskom, tako i španskom za koju je igrao od 2008. godine. 2005. je proglašen za najboljeg rukometaša svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi