Sarajevski klubovi gaze prema PLBiH: Rukometaši Bosne i rukometašice Ilidže ne znaju za poraz

U Prvoj ligi FBiH

Sarajevski klubovi gaze prema PLBiH: Rukometaši Bosne i rukometašice Ilidže ne znaju za poraz

H. Zilić

Sarajevski rukometni klubovi u tekućoj sezoni Prve lige FBiH imaju zanimljiv omjer.


ORK Bosna Sarajevo je lider u Prvoj ligi FBiH s omjerom od 13 trijumfa u 13 odigranih kola i na putu su povratka u PLBiH.

Slična situacija je i kod rukometašica. ŽRK Ilidža nakon devet kola u Prvoj ligi FBiH ima devet trijumfa i PLBiH je blizu.

Dakle, dva sarajevska kluba koja su lideri ove sezone u rukometnoj Prvoj ligi FBiH imaju 21 utakmicu i isto toliko pobjeda.

Zanimljivo će biti do kraja sezone, tačnije da li će rukometaši Bosne i rukometašice Ilidže "nulirati" ligu.

To ne bi bilo prvi put da sarajevski klubovi slično urade. Prije par sezone rukometašice Hadžića su se vratile u PLBiH, nakon maksimalnog učinka u Prvoj ligi FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije