Otvoren 8.Handball Cup uz učešće oko 500 mladih rukometaša
Jedan od najboljih turnira za mlađe kategorije u regiji, ovog vikenda se održava u Zenici

Zenica organizator međunarodnog turnira

Otvoren 8.Handball Cup uz učešće oko 500 mladih rukometaša

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Osmi po redu Handball Cup – Međunarodni rukometni turnir prijateljstva, u organizaciji Škole rukometa Čelik junior održava se od 5. do 7. januara u zeničkoj Areni.

Na turniru učestvuje 16 ekipa s oko 500 dječaka u četiri kategorije od 2002. do 2006. godišta.

Osim domaćina, nastupaju ekipe iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije. Prvog dana takmičenja, odigrano je ukupno 27 utakmica.

Drugog dana prije ceremonije svečanog otvaranja Turnira, odigrano je još pet utakmica.

Ovogodišnje osmo izdanje Međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva svečano je otvorio Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Finalni susreti Osmog međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva Zenica 2018. na programu su u nedjelju, 7. januara, u Areni Husejn Smajlović od 16,30, a ulaz je slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi