Rukometaši Čelika na krilima golmana Hodžića do pobjede nad Slobodom
Harun Hodžić večeras je bio sjajan na golu Čelika

Crveno-crni derbi u Zenici

Rukometaši Čelika na krilima golmana Hodžića do pobjede nad Slobodom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 10.kola 1. lige FBiH pobijedili rezultatom 26:20 ekipu tuzlanske Slobode, zahvaljujući sjajnim odbranama mladog Haruna Hodžića.

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 200 gledatelja u okviru 10.kola 1.lige FBiH grupa „Sjever“ savladali tim Slobode iz Tuzle rezultatom 26:20.

Publika koja je posmatrala večerašnju utakmicu mogla je zadovoljna napustiti dvoranu, utakmica je bila dosta tvrda i neizvjesna do pred sami kraj utakmice. Zeničani su dobro otvorili meč, te su poveli i uglavnom imali od dva do tri gola prednosti u odnosu na goste, a to je svakako zasluga domaćeg golmana Haruna Hodžića, koji je večeras bio noćna mora za rukometaše Slobode. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 13:11 za ekipu Čelika.

Prvih 10-tak minuta drugog dijela pripalo je gostima iz Tuzle, koji su zaigrali mnogo bolju odbranu, te su došli do izjednačenja rezultata u 40. minuti. Nakon toga crno-crveni igraju mnogo bolje, te ponovo dolaze u vodstvo, zahvaljujući sjajnom Hodžiću na golu, koji je bio prvo ime večerašnje utakmice. U 53.minuti bilo je 23:17 za ekipu Čelika, tako da se već naslutilo ko će na kraju biti pobjednik. Konačni rezultat utakmice bio 26:20 (13:11) je u korist domaće ekipe, što je za Čelik peta pobjeda u ovoj sezoni.

Prvo ime u pobjedničkoj ekipi bio je mladi golman, inače juniorski reprezentativac Harun Hodžić, koji je skupio 20 odbrana na golu Čelika. Raspoloženi za igru bili su i Adi Pašalić, Adnan Begagić i Danijel Jurić s po pet golova.

Kada je u pitanju tim Slobode, bolji od ostalih bili su Sead Dautović i Dino Mehić s po četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi