Sestre Gligorević prva pojačanja Krajine
FOTO: OŽRK Krajina

U Cazinu se radi punom parom

Sestre Gligorević prva pojačanja Krajine

Haris Zilić

OŽRK Krajina Cazin na sjajan način stigao je do prvog mjesta u Prvoj ligi FBiH. Prema pravilu koje je RSBiH donio na početku sezone, Krajina bi trebala igrati baraž za ulazak u Prvu ligu RS protiv Dervente, a obzirom da se u bh. rukometu ništa ne zna, moguće je da Krajina i Derventa idu direktno u društvo najboljih.

Bilo kako bilo u Cazinu rade maksimalno, a danas su predstavili i dva nova pojačanja.

Dres kluba u narednoj sezoni nosit će sestre Gligorević, Marija i Dragica.

Pomenute igračice dolaze iz redova ŽRK Mira Prijedor koji je u minuloj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine ispao iz društva najboljih.

Marija igra na poziciji golmana, dok Dragica pokriva poziciju beka i sigurno će biti od velike pomoći timu iz Cazina.

"U prostorijama OŽRK Krajina sinoć je potpisan ugovor sa Dragicom Gligorević, mladom i talentovanom rukometašicom, porijeklom iz Prijedora. Dragica je rođena 22. decembra 2003. godine i pokriva pozicije lijevog i desnog beka.

Oglasi

U posljednjim sezonama Dragica se nalazi na spisku najboljih strijelaca Premijer lige BiH (Ž), a u karijeri je već oblačila dres sa državnim grbom.

Dragice, dobro nam došla u Cazina, u Krajinu! Povedi nas u nove pobjede", stoji u objavi OŽRK Krajina.

Dragica Gligorević je nova rukometašica OŽRK Krajina! 🔵🟡 ✍️ • U prostorijama OŽRK Krajina sinoć je potpisan ugovor sa...

Posted by OŽRK "Krajina" Cazin on Saturday, June 10, 2023

Krajina je predstavila i Mariju Gligorević.

U prostorijama OŽRK Krajina sinoć je potpisan ugovor sa 23-godišnjom Marijom Gligorević, novom ‘jedinicom’ našeg tima!

Marija je u svojoj profesionalnoj karijeri osvojila tri trofeja: Premijer ligu BiH, Kup BiH i KUP RS. U svojoj karijeri je već ubilježila nastup u seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ali i u evropskim takmičenjima sa matičnim klubom - ŽRK Mira Prijedor.

Marija, dobro nam došla u Cazin i u Krajinu", stoji u objavi tima iz Cazina.

Marija Gligorević je nova rukometašica OŽRK Krajina! 🔵🟡 ✍️ • U prostorijama OŽRK Krajina sinoć je potpisan ugovor sa...

Posted by OŽRK "Krajina" Cazin on Friday, June 9, 2023

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi