Premijer liga BiH veoma blizu Cazina
FOTO. OŽRK Krajina/facebook

Finiš prvenstva bez uzbuđenja

Premijer liga BiH veoma blizu Cazina

H. Zilić

Takmičenje u Prvoj ligi FBiH za rukometašice bliži se kraju, a do kraja su ostala još četiri kola. Uzbuđenja nećemo imati u finišu barem kada je borba za prvu poziciju.

Kako stvari sada stoje gotovo je izvjesno da ćemo u baražu za ulazak u Prmeijer ligu BiH gledati ekipu Krajine iz Cazina.

Četiri kola prije kraja Krajina ima 20 bodova i maksimalan učinak od 10 pobjeda iz 10 odigranih kola.

Prvi pratioc je ekipa Goražda sa 15 bodova, što znači da će Krajini do kraja sezone trebati vjerovatno još samo jedna pobjeda da i matematički osigura prvo mjesto.

Tim iz Cazina se pojačao pred početak ove sezone sa dvije bh. reprezentativke Adelisom Dautović i Azrom Topčić i čini se da je Uprava na svim poljima odradila odličan posao.

Krajina je i u desetom kolu za vikend bila ubjedljiva u komšijskom derbiju protiv Bihaća rezultatom 43:28.

Oglasi

Rezultati 10. kola Prve lige FBiH za rukometašice:

OŽRK Krajina ŽRK Bihać 43:28

ŽRK Ćivinice - RK Turbina 37:18

ŽRK Goražde- RK Lokomotiva Mostar 35:32

OŽRK Jedinstvo Tuzla - ŽRK Bosna Tešanj 35:37

Podsjetimo, od naredne sezone promijenjen je sistem takmičenja u Premijer ligi BiH za rukometašice.

Umjesto 12 ekipa gledat ćemo deset. Tri tima napuštaju ligu, a ulazi pobjednik play off duela između prvaka Prve lige FBiH i prvaka Prve lige RS. Dok je Krajina ubjedljiva u Prvoj ligi FBiH u Prvoj ligi RS za play off se bore Mladost Rogatica, Dreventa, Radnik Bijeljina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi