Pastor: Ne želim više vidjeti Buntića
Buntić je u Pick Szeged došao na velika vrata, a odlazi viktimiziran

"Krivac" za loše rezultate Pick Szegeda

Pastor: Ne želim više vidjeti Buntića

Juan Carlos Pastor, španski trener na kormilu drugog po jačini mađarskog rukometnog kluba, Pick Szegeda, za koji je dugo godina s uspjehom nastupao naš Vladimir Vranješ, a jednu sezonu, osvojivši EHF Cup, igrao i Nikola Prce, obračunao se sa "cješticom" u svome timu i pronašao "krivca" za nekoliko posljednjih loših rezultata.

Naime "kobasičari" iz Szegeda nanizavši poraza više nego što se očekivalo, zapali su u svojevrsnu krizu što ih je odmah stavilo pod pritisak. Španski trener odmah je viktimizirao iskusnog hrvatskog desnog beka i nekadašnjeg suigrača Enida Tahirovića iz Kopera, Ljubušaka Denisa Buntića.

"Ne želim više da ga vidim, neću da radim s tim igračem", kazao je Pastor.

Ako ima nešto pozitivno ovih prazničnih dana u Szegedu to je da je ekipa nadomak plasmana u top 16 fazu Lge evropskih prvaka.

Buntić je doskora bio standardni reprezentativac Hrvatske, a u Szeged je doašao na velika vrata, nakon što je sa Vive Kielceom osvojio Ligu evropskih prvaka.

Buntić će se najvjerovatnije naći na konačnom spisku Line Červara za EP, što sugerira da nije za staro gvožđe, a jedna od opcija za nastavak Buntićeve karijere svakako bi mogao biti i hrvatski prvak Zagreb, koji također muku muči s desnim vanjskim ove sezone.

Mario Vuglač dugo se vraćao u formu, stigao na reprezentativni popis, postao jaka snaga 'plinara', a onda u posljednjoj utakmici ove godine ozlijedio koljeno. David Miklavčič vraća se nakon teške ozljede i pitanje je u kakvom će biti stanju u nastavku sezone, Žarko Marković svoje je odigrao u dresu Zagreba i dolazak iskusnog i pouzdanog Buntića svakako bi bio veliko pojačanje za Zlatka Saračevića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi