Pet golova Harmandića u trijumfu Wetzlara

Dobra partija bh. internacionalca

Pet golova Harmandića u trijumfu Wetzlara

A. Beganović

U okviru 11. kola rukometne Bundeslige odigrano je pet susreta, u nama onom najzanimljivijem, Wetzlar je savladao Goppingen (27:23).

Wetzlar, našeg Adnana Harmandića, u 11. kolu Bundeslige savladao je Goppinegen, kojeg s klupe predvodi bh. stručnjak Velimir Petković.

Sjanu partiju u dresu pobjedničke momčadi pružio je Adnan Harmandić, koji je s 5 golova uz Mullera i Reichmanna bio najefikasniji igrač Wetzlara. S druge strane, kod Goppingena najučinkovitiji su bili Lobedank s 5 i Markez s 4 gola.

Vodeći Loewen upisao je gostujuću pobjedu u duelu sa Gummersbachom (30:28), kojeg s klupe predvodi bh. stručnjak Emir Kurtagić. Schmid s 9, te Gensheimer i Petersson sa po 5 golova bili su najefikasniji kod Loewena, dok je Pfahl s 9 golova bio najefikasniji kod Gummersbacha.

Flensburg je poražen na gostovanju kod Burgdorfa (29:28), Neuhausen je bio bolji od Balingena (34:29), dok je Melsungen na domaćem terenu savladao Minden (26:21).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.