Drama u Zavidovićima pripala Vogošći, favoriti sigurni
FOTO: FB RK Krivaja

PLBiH za rukometaše, 24. kolo

Drama u Zavidovićima pripala Vogošći, favoriti sigurni

H. Zilić

Odigrani su mečevi 24. kola PLBiH za rukometaše.

Najuzbudljiviji duel kola viđen je u Zavidovićima gdje je Vogošća sa 29:30 savladala domaću Krivaju.

Vogošću su do pobjede vodili Duško Čelica sa deset i Elis Memić sa osam postignutih pogodaka. Odličan je bio i golman Damir Efendić koji je skupio nekoliko sjajnih intervencija. Kod Krivaje raspoloženi su bili Haris Bašić sa osam te Edin Sinanović i Sedžad Abdurahmanov sa po pet postignutih pogodaka.

Konjuh je ostvario vrijedan trijumf protiv visočke Bosne i slavio rezultatom 30:24.

Rukometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa napokon su odigrali dobru utakmicu nakon nekoliko loših izdanja. Sloga je na svom parketu savladala Leotar sa 26:21.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Borac je bio siguran protiv Maglaja rezultatom 38:30, dok je Izviđač deklasirao Lokomotivu sa 46:24. Sloga Doboj je također bez većih problema savladala Derventu sa 39:30. Susret između Iskre i Slavije registrovan je rezultatom 10:0.

Kolo će danas zaključiti u derbi duelu Sloboda i Gračanica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi