Plemići u derbiju bolji od Sloge, novi trijumf Vogošće

Derventa do prve pobjede u 2012. godini

Plemići u derbiju bolji od Sloge, novi trijumf Vogošće

Adnan Beganović

Odigrane su sve utakmice 20. kola Premijer lige za rukometaše, a u derbiju kola Zrinjski je u Mostaru savladao vodeću Slogu (30:29).Duel Zrinjskog i Sloge opravdao je očekivanja.

Duel Zrinjskog i Sloge opravdao je očekivanja. Prisutni gledaoci u dvorani pod Bijelim brijegom mogli su uživati u dobroj rukometnoj predstavi punoj rezultatskih preokreta.

Momčadi su se smjenivale u vodstvu, a na kraju je Zrinjski, može se reći, zasluženo, upisao pobjedu kojom je ostao u igri za plasman u doigravanje za prvaka.

Kod Plemića su najefikasniji bili Mandarić sa 7, te Delić i Džeba sa po 5 golova, dok je kod Sloge sa 10 golova najučinkovitiji bio Halilbegović sa 10 golova.

Derventa je pred svojim navijačima stigla do prve pobjede u 2012. godini. Rukometaši ovog kluba bili su bolji od Krivaje iz Zavidovića (33:25). Tokom svih 60 minuta domaći su imali rezultatsku prednost, pa su na kraju i zasluženo slavili. Najefikasniji u redovima Dervente bio je Marčeta sa 11 golova, dok su kod Krivaje sa po 8 golova najefikasniji bili Bašić i Omerović.

Goražde na domaćem terenu nije imalo problema sa Gračanicom (38:25), kao ni Bosna iz Visokog sa Konjuhom (34:28).

Do nove pobjede stigao je i Čelik i to na gostovanju u Maglaju (30:25), Gradačac je u Prijedoru sa ubjedljivih 35:21 savladao istoimenu domaću momčad, dok je Vogošća upisala domaći trijumf u duelu sa Leotarom (29:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.